Zolderdakraam

Comfortabel op zolder

In de meeste gevallen wordt er niet veel aandacht besteedt aan een zolder, het is geen volwaardige kamer en er liggen alleen wat spullen opgeslagen. Toch is het vervelend als je niet genoeg licht hebt, of je kunt er niet ventileren waardoor het een muffe ruimte wordt. Dit is te voorkomen door een zolderdakraam te plaatsen op zolder, door het raam te gebruiken kun je ventileren en komt er daglicht naar binnen. Je maakt van een donkere ruimte een nuttige ruimte om spullen op te slaan.

Zolderdakraam

Verschil in dakramen

Op de website van bouw-handel.nl zie je verschillende soorten dakramen, het verschil in de dakramen is groot. Een zolderdakraam mag je niet gebruiken bij een bewoonde zolder, daarvoor zijn er andere modellen beschikbaar. Het raam voor de zolder is een eenvoudige en voordelige oplossing om licht binnen te krijgen, een dakraam voor een bewoonde ruimte heeft andere eigenschappen dan dit model. Een raam voor zolder is ook makkelijk te plaatsen mede door de gootstukken die worden geleverd bij het raam.

Twee standen om te ventileren

Bij een zolderdakraam heb je in de meeste gevallen twee standen waarop je het raam open kunt zetten, aan de onderkant kun je het raam openen en dan vastzetten. Wat voor formaat kun je zelf uitkiezen, is het alleen de bedoeling om te ventileren dan voldoet een normale maat raam voor zolder. Is het doel om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te krijgen dan is het verstandig een zo groot mogelijk model te nemen. Heb je geen ervaring met het plaatsen van een raam, laat dit dan aan de specialist over.