Bevalling

De bevalling: Een uitgebreid proces

De meeste zwangere vrouwen zien uit naar het moment dat ze hun kindje in hun armen kunnen houden. Maar vaak wordt er niet echt stilgestaan bij wat er allemaal komt kijken bij een bevalling. Het is een uitgebreid proces dat veel meer tijd in beslag neemt dan alleen het moment waarop het kindje geboren wordt. De bevalling begint meestal met weeën. Deze weeën kunnen in kracht variëren, van on gemakkelijk tot buitengewoon pijnlijk. Ook de frequentie en de duur van de weeën kan verschillen. De meeste vrouwen hebben gemiddeld tussen de acht en twaalf weeën per uur. Deze worden vaak steeds pijnlijker naarmate de bevalling vordert. Naarmate je bevalling vordert, zal je de neiging hebben om te persen. Deze persweeën zullen je helpen om je baby te laten geboren worden. Tijdens deze persweeën kun je je energie verzamelen om met kracht te persen. 

Bevalling

De juiste mensen 

Het is ook belangrijk dat je een vertrouwde omgeving creëert tijdens je bevalling. Het is aan te raden om mensen te hebben die je steunen en die je geruststellen. Daarnaast is het bij sommige bevallingen mogelijk om pijnverlichting te krijgen. Dit kan in de vorm van een ruggenprik of een verdoving. Eenmaal geboren, komt er een heel ander deel van de bevalling.

Na de bevalling

Na de geboorte zul je de navelstreng moeten knippen. Het is ook belangrijk dat je je baby direct na de geboorte met warmte en liefde omringt. Je kunt je baby de eerste keer aanraken en bekijken. De ervaring van een bevalling is voor iedere vrouw anders. Sommige vrouwen vinden het een pijnlijk proces, terwijl andere het als een magische gebeurtenis ervaren. Wat het ook voor jou zal zijn, het is een bijzonder moment om je kindje in de armen te houden. Geniet ervan en sta er even bij stil.