De populariteit van kunst onder jongeren

Kunst wordt steeds populairder onder jongeren. Tegenwoordig lopen de meeste jongeren met de cultuurpas van Nederland op zak en maken ze steeds meer tijd vrij voor een bezoekje aan een museum of galerij. Zo staat het Rijksmuseum, Openlucht museum, Kröller-Müller museum en AbrahamArt vaak bovenaan de lijstjes bij de musea die jongeren nog willen bezoeken. Dat de populariteit stijgt is niet zo gek, mensen hebben namelijk tijdens de Corona periode erg veel thuis moeten zitten en op een gegeven moment ben je wel klaar met het continu kijken naar filmpjes op je mobiel. Toen de musea weer open mocht na een lange tijd, stonden er rijen voor allerlei verschillende musea en die drukte is nog steeds niet afgenomen.

Haal de kunst naar je toe

Kunst wordt dus steeds populairder en jongeren willen zelf ook graag van deze kunst genieten. Nu is elke keer naar een museum gaan of galerijen bezoeken niet erg goedkoop. Daarom kun je er ook voor kiezen om de kunst naar jou toe te halen en het niet alleen op te zoeken. Bij de kunstuitleen in Amsterdam kun je kunst huren. Je spreekt dan een maandbedrag af waarvoor je het kunstwerk wil huren en dit kun je dan ophangen in bijvoorbeeld je studentenhuis of op een mooie andere locatie. Zo zit je nergens aan vast, want je kun de huur maandelijks opzeggen.

Verliefd op het kunstwerk

Stel dat het kunstwerk niet meer weg te denken is in je huis, dan kun je er uiteindelijk ook voor kiezen om het kunstwerk echt te kopen. Het voordeel van de kunstuitleen in Amsterdam is dat je per maand een kunstwerk kunt lenen, maar tegelijkertijd wordt er van dit huurbedrag ook een maandelijks tegoed opgebouwd. Als je dan uiteindelijk besluit om het kunstwerk toch te kopen, dan wordt dit tegoed in mindering gebracht en kun je dus een mooi kunstwerk voor een koopje mee naar huis nemen en met trots zeggen dat je de eigenaar ervan bent. Ideaal dus wanneer je verliefd ben geworden op een kunstwerk.