Soa test Rotterdam

Wat zijn de meest voorkomende soa’s?

Na een paar dagen wat soa gerelateerde symptomen te hebben, besluit je een soa test Rotterdam te doen. Je gaat dus naar een One Day Clinic en daar wordt met een arts bepaalt welke soa test of soa testen jij nodig bent. Je doet de test of testen en na een dag blijkt al snel genoeg dat je positief bent getest op een soa. Positief testen op een soa test is heel voorkomend en het kan iedereen overkomen, maar wat zijn nou de meest voorkomende soa’s die mensen oplopen, wie lopen er vooral risico op soa’s en wie krijgen nou het vaakst soa’s?

Soa test Rotterdam

Chlamydia, vooral bij jongeren

Chlamydia zorgt ervoor dat het plassen erg branderig en/of pijnlijk kan aanvoelen. Bij meisjes kan het ook afscheiding veroorzaken of verergeren. Daarnaast kan chlamydia ook terecht komen bij de anus. Hierdoor kan je klachten krijgen zoals pijn of jeuk bij de ontlasting.

Chlamydia wordt vooral opgelopen door jongeren, voornamelijk door jongeren onder de 25 jaar. Dit komt doordat jongeren op een regelmatige basis seksueel contact hebben, vaak ook nog eens met veel andere mensen. Chlamydia geeft daarnaast ook niet veel klachten, waardoor je, zonder dat je het doorhebt, mensen kan besmetten.

Chlamydia is gelukkig te genezen door middel van medicatie en dan ben je weer klachtenvrij. 

Wat zijn genitale wratten?

Genitale wratten komt ook regelmatig voor bij de mens. Het houdt in dat je wratten op je anus, vagina of piemel hebt zitten. De wratten zijn roze, grijs-wit of roodachtig. Deze wratten zijn niet gevaarlijk en gaan vaak over zonder dat je medicatie nodig bent.

Genitale wratten zorgt voornamelijk voor jeuk en pijn bij de eerder genoemde plekken. Het kan ook heel goed mogelijk zijn dat je geen klachten ervaart, maar toch het virus te pakken hebt. Dit zorgt ervoor dat je andere mensen ook kan besmetten met genitale wratten. Over het algemeen krijgen de meeste mensen gelukkig geen last van genitale wratten.