Zo geef je je tuin een nieuwe uitstraling!

Het veranderende klimaat brengt voor- en nadelen met zich mee. Eén van de absolute voordelen is dat we meer en meer tijd in onze tuin door kunnen brengen. Is dat ook precies wat je in de komende jaren wilt gaan doen? Dan kan het raadzaam zijn om je tuin een make-over te geven.

Met een make-over van je tuin maak je je tuin helemaal naar wens. Hierdoor breng je met nog meer plezier tijd in je tuin door. Om je tuin helemaal naar wens te maken, komen onderstaande tips mogelijk goed van pas.

Tip 1: kies voor een andere bodembedekker

In je tuin is het verleidelijk om alleen maar voor tegels en grond te kiezen. Dat is de makkelijkste keuze, maar het is niet altijd de mooiste keuze. Om de grond van je tuin fraaier te maken, kun je eens kijken naar een ander soort bodembedekker. Onder meer cacaodoppen zijn een goed voorbeeld van een fraaie bodembedekker. Met dit restproduct van cacao geef je je tuin een compleet andere uitstraling.

Tip 2: kies voor veel groen in je tuin

Groen doet het altijd goed in een tuin. Met begroeiing laat je je tuin meer spreken en geniet je van het nodige leven in je tuin. Je kunt bovendien met begroeiing een fraai contrast in je tuin creëren. Zo staat begroeiing prachtig in contrast met tegels, tuinmeubelen en andere elementen in je tuin.

Tip 3: overweeg nieuwe tuinmeubelen

Ben je van plan om veel tijd in je tuin door te brengen? Dan kun je ook eens kijken naar de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen. Met nieuwe tuinmeubelen geniet je niet alleen van meer gemak, maar ook van een andere uitstraling. Kijk vooral goed naar de materialen van de verschillende tuinmeubelen. Meubelen van hout zien er bijvoorbeeld compleet anders uit dan meubelen van wicker.

Tip 4: breng de nodige accessoires in je tuin aan

Met accessoires maak je je tuin nog meer naar wens. Dit doe je bijvoorbeeld met fraaie tuinverlichting. Met fraaie verlichting maak je je tuin niet alleen praktischer, maar ook een stuk sfeervoller. 

Andere goede voorbeelden zijn houtsnippers, plantenbakken en leuke decoratiestukken. Heb je geen al te grote tuin? Dan kun je ook eens kijken naar verticale begroeiing. Met verticale begroeiing creëer je het gewenste groen in je tuin, zonder dat je hier veel ruimte voor nodig hebt.

Tip 5: doe veel inspiratie op

Als je nog niet helemaal weet wat je met je tuin wilt, is het advies om inspiratie op te doen. Dit doe je bijvoorbeeld door naar televisie programma’s te kijken, maar ook door op social media te scrollen. Op onder meer Pinterest vind je veel foto’s van fraai ingerichte tuinen.